Forum Olijf
Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen of Registreren.    Wachtwoord verloren?
Gezocht: redactielid OLIJF (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Reageer Favoriet: 0
TOPIC: Gezocht: redactielid OLIJF
#2669
esther (Gebruiker)
Administrator
Berichten: 131
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Vrouw Geboortedatum: 1979-03-28
Gezocht: redactielid OLIJF 6 Jaar, 7 Maanden geleden  
Redactie zoekt versterking!

De redactie van het Olijfschrift stelt zich ten doel per jaar vier gevarieerde nummers uit te geven. Zoveel als mogelijk wordt aan de verschillende vormen van gynaecologische kanker aandacht besteed. Dat alles wordt gerealiseerd binnen de beleidslijnen van Olijf.

Het werken voor de redactie is interessant. Als redacteur kom je met veel verschillende mensen in aanraking, zowel met lotgenotes als met zorgverleners en uitgevers van andere (patiënten)tijdschriften. Veel van het werk kan vanuit huis gedaan worden en bestaat uit het zoeken naar relevante artikelen, het redigeren van aangeboden verhalen en het bepalen van de volgorde van de artikelen. Omdat het Olijfschrift een kwartaalblad is, zijn de werkzaamheden naarmate de verschijningsdatum dichterbij komt intensiever dan wanneer het blad net op de mat van de donateurs ligt. Gemiddeld kost het zo’n 4 uur per week waarbij er weken voorbij gaan dat er maar een uurtje geïnvesteerd hoeft te worden en weken waarbij 4 uur misschien niet genoeg is.

Momenteel bestaat de redactie uit 3 redacteuren, een vormgever en een fotograaf maar tenminste één van de redacteuren wil haar taken aan het eind van het jaar neerleggen. De redactie komt 8 maal per jaar bij elkaar, 4 maal om te brainstormen over de inhoud van het eerstvolgende nummer, 4 maal om de opmaak van het blad te bespreken. Indien dat voor de afstanden beter is, wordt via Skype overlegd.

We zoeken vrolijke, opgeruimde lotgenote(s) met gevoel voor taal. Daarnaast is een creatieve geest en het denken buiten de gebaande paden een pré. Een van de redacteuren houdt zich bezig met het maken van pakkende koppen en zogenoemde streamers. Daarnaast zoekt elk redactielid auteurs voor artikelen of al bestaande artikelen die met toestemming worden overgenomen.

Wat wij te bieden hebben? Alle ruimte voor jouw eigen invulling, voor je gedachten over interessante artikelen, eigen schrijfsels, creativiteit, en meer. Plus véél gezelligheid.

Heb je zin om eens een keer met een van ons te komen praten of wil je meer informatie? Mail naar redactie@olijf.nl dan we maken op korte termijn een afspraak.


Streamers:
We zoeken lotgenotes met gevoel voor taal
 
 
Op mijn 28e baarmoederhalskanker (2007) , wertheim-meigs, 5 weken bestraling, lymfoedeem

Als je blijft staren naar de plek waar de zon onderging, zul je hem nooit meer op zien gaan!
  De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.
Ga naar bovenkant Reageer
Powered by FireBoardbezorg de laatste berichten direct op de desktop