Forum Olijf
Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen of Registreren.    Wachtwoord verloren?
Houding huisarts laks? wat vinden jullie (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Reageer Favoriet: 0
TOPIC: Houding huisarts laks? wat vinden jullie
#3848
egeltje (Gebruiker)
Fresh Boarder
Berichten: 17
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Houding huisarts laks? wat vinden jullie 5 Jaar, 3 Maanden geleden  
Beste forumleden,

Ik ben hier op terecht gekomen nav klachten die ik nu heb. Omdat ik weinig over de aanloop naar de diagnose, qua klachten kan vinden, tenminste klachten van de patienten zelf, hoop ik hier wat meer rust of antwoorden te krijgen.

Hier mijn verhaal, wel uitgebreid waarvoor mijn excuses...:

Ik ben net 38 jaar oud geworden als mijn cyclus, na 3 jaar met stipt 28 dgn cyclus, vreemd doet.

Ik hiervoor al dit jaar gevraagd of ik evt. richting overgang ah gaan ben. Ik bloed amper 2 a 3 dgn en kan het met inlegkruisjes af zo ongeveer. Vreemd want het was altijd 3 dgn aardig bloeden en dan 2 dagen beetje...Uitslag, niet in de overgang.

Na de bevalling, ruim 3 jaar terug bleef ik met pijn tijdens het vrijen aan het rommelen. Gevolg, weinig zin in seks, terwijl ik het altijd zeer belangrijk vond en er echt van genoot. Na inwendige onderzoeken werd er niks gevonden en gedacht aan een of ander iets waarvoor ik naar bekkenfysio moest. Kwam neer op angst en spanning etc.
De specialist weet dan niet dat ik tijdens het seksen nog in staat ben om grapjes te vertellen, zo ontspannen ben ik dus juist....Dus met dit verhaal niets gedaan. Ik dacht meer aan de reptuur van de derde graad tijdens het bevallen...dit zal het wel zijn. Nu is die klacht eigenlijk al een paar maanden op de achtergrond stiekem verdwenen. Wel jaren verder inmiddels.

Maar dan is er ineens het feit dat ik na 25 aug. ltste menstruatie overtijd ben. 6 dagen overtijd krijg ik een flinke bloeding met heftige stolsel. Wat beroerd en buikpijn erbij. De derde dag helemaal niets meer. Net tegen die tijd wilde ik een zwangerschapstest gaan doen, want we hadden wel wat geklungeld met een niet fijn condoom en wie weet...Geen opzet en niet bezig met zwanger worden.

Echter nu zou ik inmiddels volgens de telling 6wkn en 6 dgn zwanger kunnen zijn.
Maar enkel twee negatieve testen urine in handen gehad. Ik vermoedde dat het mis was gegaan en ging door met waar ik gebleven was.

En dan komt het:

Ik krijg een buikpijn die niet zo erg is als de menstruatiekrampen maar er tegenaan hikt. Voel telkens enige "activiteit" in mijn buik en merk ook dat ik als een vergiet telkens moet plassen. In tegenstelling tot normaal 3x per dag.

Ook zit er meer druk op de ontlasting want ik ga regelmatiger dan anders. Bij het druk zetten echter lijkt het wel of er iets in de weg zit wat het wat bemoeilijkt.Maar verder lukt het zeker nog wel gewoon.

Ik voel me er beroerd bij. Hoofdpijn hoort er ook bij en sta ik bijna iedere ochtend ook mee op. Als ik geen negatieve test had zou je het ook geloven omdat ik geen enkele broek meer dicht krijg. En in de spiegel schrik ik nog meer, want deze buik had ik toen ik zo'n 4 a 5 mnd zwanger was... Ik hoop telkens dat ik smorgens wakker word en dat ik dan een gewoon gevoel in de buik heb. Echter na een aantal minuten op te zijn, is dit telkens niet het geval en word me duidelijk dat ik het me niet inbeeld.

Uiteindelijk ga ik naar de huisarts. Een nieuwe omdat de vorige bij het ziek zijn van mijn zoontje al tig zaken aan liet lopen. Dus deze beste man kent mij nog niet goed.

Omdat ik geen zeur wil zijn ga ik pas als het niet anders kan. De buik voelt niet goed. Al zou ik toch, hoe, zwanger zijn, dan is dit een hele andere "dracht" dan die van mijn zoontje. Ik ben ontzettend moe, heb in conditie echt ingeleverd en alles is me teveel. De buik groeit onder mijn navel lekker door en ook het plassen blijft.

Inmiddels heb ik ook last van mijn rug. Als ik zit doet mijn maag zeer en richt ik me tussendoor telkens om de last te verlichten.

Dit zijn kleine klachten bij elkaar waarschijnlijk in verhouding tot jullie dagelijkse last, maar bij elkaar genomen voelt het alsof ik een ander lijf heb gekregen.

Bij de huisarts leg ik mijn klachten neer. Deze doet eerst een inwendig onderzoek en stuurt me naar huis met de boodschap een zwangerschapstest te gaan doen. Deze was dus negatief. Vervolgens maak ik weer een afspraak en houdt hij het op een bekkenhyper...zoiets. Ik heb het niet eens opgeslagen omdat mijn gevoel wat anders zegt.

Ik ben 1 nacht wakker geworden en moest plotseling overgeven. Tijdens de bloeding moest ik ook overgeven. Nu heb ik amper honger en weet niet wat ik moet eten.
Feit blijft dat ik me niet goed voel. Bloedtesten, algemeen waren allemaal ok, dus daar kwam ik ook niks verder mee.

De tweede keer dat ik bij de huisarts zit, houdt hy het op een doorverwijzing richting fysio ivm dat bekkengeval. Ik vraag hem dan nog extra waarom hij niet even hcg in bloed heeft nagekeken, maar hij zegt dat vrouwen zelf de zwangerschapstesten moeten doen en hun dat niet meer doen.....vreemd, denk ik dan alleen. Omdat er veelal bij afwijkingen juist iets meer zekerheid verkregen wordt, naar mijn idee, door die bloedtest. Schijnen vrouwen te zijn die nooit met urine positief testen ondanks hun zwangerschap. Ook vreemd, maar goed, het gebeurt.

In elk geval vraag ik ook zelf nog even naar een doorverwijzing voor de gynaecoloog. Aangezien dit verhaal begint met een ongewone bloeding en ik snachts ook al 2 keer ben wakker geworden met een pijnlijk gevoel bij zowel de linker en rechter eierstok.

Nu zit ik alweer in de ovulatie, tenminste mijn afscheiding laat me dat weten, en telling na bloeding, moet dit ook kloppen.

Wat mij bevreemd in dit geheel is dat ik bijna alle vier de genoemde symptomen van eierstokkanker heb, dit uiteraard niet hoef te hebben, maar dat ikzelf initiatief moet nemen voor de doorverwijzing.

Hoe kan dit toch allemaal? Een zakenpartner van mij heeft destijds zijn dochter van 34 jaar naar het graf kunnen brengen. Die werd recidief na haar tweede kleintje op de wereld gezet te hebben. Ik heb haar al even overleefd, maar dat er zo laks met ons vrouwen wordt omgegaan, dat steekt me nog het meest!


ijn huisarts gaat morgen met vakantie en ik krijg de doorverwijzing eerst per post en moet dan nog de afspraak met de gyn maken. Dus je verliest zo weer een week en loopt "waardeloos" door met iets.

Overigens zit er aan mijn moeders kant borstkanker en baarmoederhalskanker en aan mijn vaders kant veel andere soorten. Wij zijn bekend om het maar zo te zeggen met deze onmenselijke ziekte.

Omdat jullie vaak de aanleiding kort beschrijven, en vaak na diagnose in een heel andere taal, de ca125 etc gaan praten, komt de aanleiding van het bezoek aan de huisarts maar weinig in beeld.

Graag zou ik van jullie willen ervaren wat jullie uiteraard van mijn verhaal vinden en wat er zoal bij jullie bij kwam kijken voordat er echt "gekeken en geluisterd" werd.

Ik vind het al mooi dat er uberhaupt gereageerd word en bedankt jullie bij deze dan ook vast voor het lezen van deze proza.

En ik wil zeker niet als miemeltje overkomen, want piepen hou ik zelf helemaal niet van.....
 
  De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.
#3849
egeltje (Gebruiker)
Fresh Boarder
Berichten: 17
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Re:Houding huisarts laks? wat vinden jullie 5 Jaar, 3 Maanden geleden  
Vergeet ik nog te melden dat ik savonds, als avondmens, al heel vaak voor 20 uur op bed lig. Ben dan echt te moe om nog wat te doen. En dat terwijl ik in de herfst altijd met interieurideeen bezig ben....1001 ideeen heb ik dan en tijd te weinig.

Nu kan ik me nergens toe zetten. Vind weinig leuk.
 
  De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.
#3850
Rinske (Gebruiker)
Bmhk sept 12 - 5 chemo, 23 bestralingen, 3 brachy
Senior Boarder
Berichten: 65
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Vrouw Locatie: Den haag Geboortedatum: 1982-04-26
Re:Houding huisarts laks? wat vinden jullie 5 Jaar, 3 Maanden geleden  
Hoi,

Je kent je eigen lijf het beste en gewoon door blijven drammen voor een doorverwijzing. Bij mij hebben ze een uitstrijkje gemaakt voor mijn gemoedsrust ( ik voelde ook dat er iets niet klopte) en bleek al uitgezaaide bmhk te hebben. Gelukkig zijn mijn lymfeklieren schoon, maar ik was dus al te laat voor een baarmoederbesparende operatie.
Een brutaal mens heeft de halve wereld en ik denk dat je anders maar gewoon hysterisch moet gaan doen zodat de huisarts tenminste van je af wilt. Wie weet is er niks, maar dan weet je dat tenminste.

Succes en sterkte met deze vage klachten en onzekerheid!
 
  De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.
#3851
egeltje (Gebruiker)
Fresh Boarder
Berichten: 17
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Re:Houding huisarts laks? wat vinden jullie 5 Jaar, 3 Maanden geleden  
Hoi Rinske,

Bedankt voor je reactie.

Ik denk dat een vrouw idd intuitief weet wanneer er iets niet helemaal in de haak is. En gelukkig zijn je klieren nog schoon, maar hoelang had je moeten wachten met een arts die op de stoel blijft zitten?! Ik vind bij het lezen van jullie verhalen dat jullie er allemaal zo dapper mee omgaan! De meesten gaan direct door onder het mom van: t zal mij er niet onder krijgen en daar heb ik echt respect voor.

Na 10 jaar constateerde men eindelijk een dubbele nekhernia die niet meer te opereren was. Zat er al te lang.....baan destijds gewijzigd en uiteindelijk nu in bijstand beland. Fijn dus allemaal. Wist ik het toen was ik wel even voor aangepast werk gegaan.

Met mijn knie twee jaar gekloot voor men kijkoperatie deed. Vervolgens 2de graad slijtage knieschijf. Na operatie, direct chronische pijn snachts kwijt.

Dus als ik me meld is er vaak ook echt wat. En met mijn zoontje kom ik enkel boven de 40 graden bij de huisarts. Ik bedoel maar, ik ben eigenlijk niet zo'n liefhebber van de huisarts maar af en toe kun je niet zonder.....en blijkt er wel wat te zijn.

Dat vrouwen hier op het forum sterk zijn, komt hier wel weer uit naar voren.

Ik ga in elk geval naar de gynaecoloog en hoop dat hij meer gehoor biedt voor mijn verhaal.
En anders ga ik op de stoep voor de praktijk liggen met een bordje op mijn slaapzak dat ik doorverwezen wil worden...haha.


Misschien wordt er nooit wat gevonden, maar het blijft toch idioot dat je een arts moet overtuigen dat je niet voor niets bij hem komt. Zo leuk is het er ook weer niet en een bakkie doen kan ik wel ergens anders voor de gezelligheid. Niet dat er koffie is bij mijn huisarts hoor...

Mij bevreemd het me gewoon. Deze vreselijke ziekte, kan er niets anders over zeggen, die moet toch als eerste als een lampje gaan branden in het systeem van de arts. En niet alleen bij deze soort, uiteraard bedoel ik daarmee ook andere soorten.

Laat de artsen dit nou als eerste gaan uitsluiten ipv dat ze er als laatste optie aan gaan denken. Makkelijker gezegd dan gedaan...dat snap ik.

Genoeg tot zover. Ik hoop dat er nog een paar mensen meer reageren. Wat ik ook heb gemerkt. Mijn buik opzetten kan ik amper meer, dit voelt vervelend.

Iemand nog herkenning of benoeming van de eerste klachten?! en de houding van de arts?
Alvast mijn dank.
 
  De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.
#3852
egeltje (Gebruiker)
Fresh Boarder
Berichten: 17
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Re:Houding huisarts laks? wat vinden jullie 5 Jaar, 3 Maanden geleden  
@Rinske
Ik vind het dus zo erg dat er "onnodige ingrepen" door een te late diagnose, zoals bij jou, op conto van de vrouw in kwestie komen te staan. Mocht je nog jong zijn of kinderwensen etc. dan is dit een behoorlijke prijs die je voor je leven betaald. En als je dat dan een vrouw besparen kunt......

Ik vind het echt een rotziekte en sjappoo voor de mensen die er alsnog de schouders onder zetten, want ik pink bij de verhalen menig traantje weg.
 
  De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.
#3855
Toscana04 (Gebruiker)
Expert Boarder
Berichten: 158
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Vrouw Geboortedatum: 1961-07-04
Re:Houding huisarts laks? wat vinden jullie 5 Jaar, 3 Maanden geleden  
Ik had dus een late diagnose. Ging ook een paar keer naar de huisarts omdat ik last van verstopping kreeg en mijn buik dik werd, ik ben 51 jaar en dan vraagt ze nog wel, of ik misschien zwanger ben. Neeeeeee dat ben ik niet en er is gewoon iets aan de hand en dit komt niet door de blaasontsteking die ik 3x achter mekaar kreeg.
Uiteindelijk toch doorgestuurd met spoed.
Eerst een echo bij de gynacoloog, volgende dag al de uitslag, daarna met spoed voor een CT-scan.
Ik heb dus eierstokkanker, operatie en al achter de rug.
Een excuus van de huisarts, dat ze mij eerder had moeten doorsturen.

Tja het is gebeurd en iedereen maakt fouten, denk ik dan maar, had het me geholpen als ik 3 mnd eerder doorgestuurd was geweest?? ik weet het niet, en ga me er ook niet meer druk om maken, verder kan ik goed overweg met mijn huisarts.
Dus ik zou wel zeggen, laat je doorsturen en sta erop. Zo niet, dan maar naar de eerste hulp, zij moeten je helpen...
 
  De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.
#3859
ASJA (Gebruiker)
Senior Boarder
Berichten: 40
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Vrouw Locatie: Almere Geboortedatum: 1954-11-10
Re:Houding huisarts laks? wat vinden jullie 5 Jaar, 3 Maanden geleden  
Ook bij mij wimpelde de huisarts en later de dermatoloog me af met de opmerking dat het met de juiste zalf wel weer weg zou gaan! Niet dus.

Als je zelf het gevoel hebt dat het niet goed zit, vraag dan een verwijzing of second opnion bij een academisch ziekenhuis. Het streekziekenhuis heeft mij 6 maanden aan het lijntje gehouden!

Doorzetten hoor, als het niets is, is het niet erg maar als het wel iets is moet je er snel bij zijn! Niet laten lopen, al zeggen ze dat het wel over gaat.

Succes,
Annette
 
 
In september 2010 in AMC Amsterdam geopereerd aan schaamlipkanker, totale vulvectomie
  De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.
#3860
egeltje (Gebruiker)
Fresh Boarder
Berichten: 17
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Re:Houding huisarts laks? wat vinden jullie 5 Jaar, 3 Maanden geleden  
Lieve mensen,

Wat fijn dat jullie dit nog willen lezen en zelfs willen reageren! Ik voel me uiteraard een "pieperd" omdat er nog geen enkele diagnose in welke richting dan ook is gesteld.
Dat maakt het wel nog vreemd om jullie, draagsters, te zien reageren. Daarvoor ook echt mijn intense dank.

Ik hoop telkens bij het opstaan dat die rare buik weg is, maar ik moet helaas constateren dat dit niet zo is. Ik heb zelfs het idee dat het wat verergerd overdag. Maar dat kan zeer zeker inbeelding zijn omdat ik er natuurlijk wel mee bezig ben.
Het lijkt zich ook te fixeren op het gebied vd eierstokken en de baarmoeder. Met name ben ik me weer vd plaats vd eierstokken bewust.

Terwijl ik dit zo aankaart bij jullie herinner ik mij ook dat ik als 18 jarige met een klacht bij een gynaecoloog ben geweest. Ik weet niet eens meer waarvoor. In elk geval is toen wel blijven hangen dat mijn rechtereierstok vergroot was.

Nergens, bij welk onderzoek dan ook, heb ik dit nog weer eens een keer gehoord. Typisch toch wel.

Ik maak er zeker werk van nu mijn buik ook signalen blijft afgeven. Ik dank jullie hartelijk voor de reacties en hoop dat het "zo goed mogelijk" gaat met jullie. Dat we maar mogen genieten van de warmte binnen en de herfst buiten.

Allemaal een fijn weekend.

Liefs egeltje.

Ik voel me steeds beroerder gedurende de dag en de hoop van mij dat dit zo
 
  De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.
#3862
Marl (Gebruiker)
Gold Boarder
Berichten: 161
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Vrouw Locatie: Flevoland Geboortedatum: 1976-10-11
Re:Houding huisarts laks? wat vinden jullie 5 Jaar, 3 Maanden geleden  
Hoi,

Toen ik voor het eerst naar de HA ging met buikpijn en pijn bij het vrijen in april 2010 was het eerste antwoord 'en nu ben je zeker bang dat je kanker hebt en doodgaat"

Huisarts deed SOA-test en gaf kuurtje tegen schimmelinfectie (al was daar geen aanleiding voor, maar mijn partner werkt in het buitenland dus d88 ze dat hij wel vreemd zou gaan denk ik?!)

Mei 2010 Doorverwijzing gynaecoloog, deze deed uitstrijkje en kweek.
Alles goed.

Half mei 2010, naar Spoedeisende hulp met buikpijn, echo van mijn buik omdat ze aan blindedarmontsteking dachten, maar alles was goed dus kon ik weer naar huis.

Eind Mei 2010, terug naar een andere Gynaecoloog, waarbij ik aangaf dat ik ook problemen had met ontlasting

Begin juni 2010, ik krijg een colonscopie (in je dikke darm kijken met camera)en omdat alles goed is krijg ik een kijk-operatie om eierstokken e.d te kunnen bekijken.
Weer alles goed.

Half juni 2010, ik vraag opnieuw een darmonderzoek, want gynaecologisch konden ze niks vinden en had uitstralende pijn in onderbuik. Ik krijf een colon-inloop waarbij ze liters pap via je anus naar binnen gieten om foto's van je darm te maken.
Alles was goed.

Juli 2010, ik wordt naar een chirurg gestuurd omdat de gynaecoloog het ook niet meer weet. Ik krijg een CT-scan van de buik.
Alles goed.
Chirurg stuurt me terug naar gynaecoloog.

Eind Juli 2010 Gynaecoloog vraagt me wat ik kom doen, op gynaecologisch gebied is alles namelijk onderzocht en uitgesloten.
Ze stelt voor om naar een MaagLeverDarm-arts te gaan.

Begin Augustus 2010, (inmiddels ben ik 10 kg afgevallen, slaap 's nachts in een kokendheet bad omdat ik verga van de pijn, kan bijna niet meer lopen en niet voor mijn kinderen zorgen, val bijna flauw tijdens het boodschappen doen en mijn Hb begint te zakken) wordt ik een week ter observatie opgenomen op de MDL-afdeling. Ik krijg een dunne-darmonderzoek waarbij ik in de MRI moet, en krijg een allergie-test voor lactose.
De lactose-test was positief, maar men zei dat dat ook kon komen doorat mijn darmen erge last hadden van al die onderzoeken.
Verder alles goed.
Arts kwam met mij praten, ze raadde mij aan met mijn klachten naar maatschappelijk Werk te gaan "soms hebben mensen buikpijn door psychische klachten'.

Half Augsutus 2010, ik moest nog naar de Gynaecoloog, ze raadt aan het maar een paar maanden aan te kijken en anders maar naar de huisarts te gaan.
Overigens kon ik niet meer zitten tijdens de consulten bij de arts, dus stond ik geleund tegen de muur. Had constant het gevoel dat ik weeen had.

Eind Augustus 2010, ik ga naar de huisarts, een andere dan de eerste keer (ze hebben een duo-praktijk). Hij schrijft meteen een brief voor een second opinion.

Begin September 2010. Ik ga naar een Academisch ziekenhuis, kom bij een co-assistent.
Zij pakte meteen alles goed op, haalde een professor erbij.
Een week later werd er een biopt genomen, alle foto's uit andere ziekenhuiszen werden opgevraagd.

Half September 2010: Diagnose baarmoederhalskanker, doorgegroeid in het steunweefsel, tumor 6 cm groot en deze is ook te zien op de CT-scan die in Juli 2010 in het andere ziekenhuis was gemaakt!!!

Ik heb er echt een trauma aan overgehouden, ik loop nu bij een psycholoog omdat ik steeds bang ben dat ik wat heb, en geen vertrouwen meer heb in artsen.

Kan je nagaan, allerlei soorten artsen aan mijn lijf gehad, en een co-assistent kijkt verder dan haar neus lang is!!!

Maar goed, ik zou zeggen, je lijf vertelt je genoeg!!!! Als ik naar artsen had geluisterd ipv naar mijn lijf, dan zat ik hier nu niet meer.
Al moet ik zeggen dat ik niet anders kon, want de pijn die ik had was onbeschrijflijk.
Ik had zelf brandplekken op mijn bovenbenen, dan hield ik er een metalen kruik tegenaan met heet water...dat leidde af van de pijn in mijn buik en ik voelde amper dat het brandde.

Pffff,ik dacht dat ik het een plekje had gegeven maar nu ik alles weer zo opschrijf kan ik nog steeds niet geloven dat ik dit alles heb meegemaakt.

Kan er een boek over schrijven!!!!!

Succes jij, laat je niet wegsturen!
 
 
34 jaar, BMHK stadium 2b, 6 chemo, 23 bestralingen, 2 inwendige bestralingen van september tot november 2010
  De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.
#3875
egeltje (Gebruiker)
Fresh Boarder
Berichten: 17
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Re:Houding huisarts laks? wat vinden jullie 5 Jaar, 3 Maanden geleden  
Beste Marl en Asja,

Pff, wat een gedoe en gesleep om "tot iets" te komen waar je dan weer mee verder kunt.
Die houding van "tussen de oren" of "kom over tijdje maar terug" wat ik lees, daar kan ik echt boos over worden.

De pijn die jullie hadden is naar mijn inbeelding meer dan die ik nu in de buik heb.
Ik loop met een zeurende, aanwezige gespannen buik hetgeen me beroerd doet voelen. Zo omschrijf ik het, denk ik, het beste.

Wat ik nu heel erg vreemd vind, is dat ik dus een doorverwijzing had gekregen zonder spoed. Binnen 6 weken een afspraak bij een gynaecoloog. Bij het ene ziekenhuis is 30 okt. eerste mogelijkheid. Mijn oude "zwangerschaps- en bevallingsziekenhuis" hoorde mijn verhaal aan en gaf mij direct aanstaande donderdag een consult! Dat heb ik met beide handen aangenomen.

Ook ik denk nog steeds dat ik het me soms allemaal inbeeld. Zo vreemd. Echter vannacht werd ik wakker met een buikpijn waardoor ik niet meer kon slapen.
Omdat ik nog niet (zeker) weet of ik toch al dan niet zwanger ben, paracetamol genomen. Daarmee kon ik versuft de slaap alsnog vatten.

Verbeelding, of versterking van de pijn kan tussen de oren zitten, maar dat het snachts duidelijk aanwezig is en je wekt uit je slaapt....lijkt mij dat dit toch wel echt is dan?!

Hadden jullie ook nachtelijke pijntjes die je uit je slaap haalden??

Ik voel mezelf al gauw een zeur bij de reguliere zorg. Mede omdat ik in de molen zit met mijn zoontje. Dat zijn wel allemaal feiten, maar toch kom je dan vaker in beeld bij een huisarts dan gewenst. Daarnaast kom je dan zelf nu weer met iets aandragen.

In elk geval is het zo dat ik dus nu aanstaande donderdag door arts-assistent (vele jaren ervaring al) nagekeken word. Bij haar zal ik in elk geval mijn feiten en vrees melden.

Uiteraard horen jullie van mij hoe het dan verder gaat! Alvast dank voor jullie moeite en interesse. En zo lezen we weer dat onze intuitie ons toch altijd wel wat meegeeft...
 
  De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.
#3876
egeltje (Gebruiker)
Fresh Boarder
Berichten: 17
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Re:Houding huisarts laks? wat vinden jullie 5 Jaar, 3 Maanden geleden  
Oh ja, en mijn bevinding lijkt op:

Overdag weer de draad oppakken en niet gaan zitten etc....
Vervolgens snachts last vd buik.

Straks blijk ik gewoon 8 wkn zwanger.....dan kruip ik op dit forum wel even heel diep door het stof. Die optie, hou ik, hoe vreemd ook, nog steeds open.
 
  De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.
#3892
egeltje (Gebruiker)
Fresh Boarder
Berichten: 17
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Re:Houding huisarts laks? wat vinden jullie 5 Jaar, 3 Maanden geleden  
Hoi allemaal,

Ik ben voor een inwendige echo geweest... Niet zwanger, maar wel een behoorlijke zichtbare hoeveelheid vocht achter de baarmoeder.
Direct door voor het bloedonderzoek. Ze kruiste CA125 aan en CA153 en CEA.
Ik heb er geen goed gevoel bij.

In elk geval is deze arts-assistent zeer grondig geweest in luisteren naar de klachten. Dat vond ik al een verademing.

De valse en veels te vlotte diagnose van bekkenhypothermie vd huisarts komt hiermee toch wel te vervallen, maar dat zei mijn lijf me al.

Nu maandag uitslag bloedonderzoek.

Tevens heeft ze 3x weefsel op kweek laten zetten waaronden uitstrijkje.

Maandag moet ik met mijn kleine man, 3jr naar een keelneusverwijdering naar het ziekenhuis. Tegelijk krijg ik dan de uitslag van de bloedonderzoeken....pfff.

Ben rustig, maar niet gerust. Al de hele tijd niet.

Wel weer een stap verder. Iemand ervaring met de bevindingen echo?!
 
  De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.
#3896
egeltje (Gebruiker)
Fresh Boarder
Berichten: 17
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Re:Houding huisarts laks? wat vinden jullie 5 Jaar, 3 Maanden geleden  
De ca125 ca15.3 en cea waren niet afwijkend. De kweken verwacht ze geen bijzonderheden van. Wel wil ze me als er niets uitkomt doorverwijzen voor de darmen??

In elk geval nog steeds dat onaangename buikgevoel, vlagen van misselijkheid en vermoeidheid. Geen idee waar ze het dan gaan zoeken.

Ik weet inmiddels wel waar ze vocht in hebben aangetroffen: holte van douglas. Wist niet eens dat deze bestond, nu dus wel...
 
  De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.
#3986
egeltje (Gebruiker)
Fresh Boarder
Berichten: 17
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Re:Houding huisarts laks? wat vinden jullie 5 Jaar, 2 Maanden geleden  
Op 23 november mag ik door naar de maag, darm en leverarts.
De kweken waren namelijk niet afwijkend. Dat is al een geluk.

Met een kinderwens blijft het toch spannend allemaal.

In elk geval zijn mijn klachten inmiddels met name " aan het dansen" door met name mijn borstkas en bovenbuik. Ik kan het niet anders omschrijven, maar het zouden bijna gezien de plaatsen van klachten, de lymfeklieren kunnen zijn.

Mijn plotselinge gewichtstoename is nog door niets verklaard. Wel zie ik dat ik een opgezette buik en maagstreek heb. Ook de bovenbenen houden wat meer vocht vast dan anders. Wederom een drietal weken wachten. Inmiddels ben ik ruim 2 maanden retour van een actieve vakantie zonder klachten, die snel vergeten was door raadselachtige klachten.

Wat mij wel opvalt is dat ik nu het aantal uren dat ik op een dag red, op zo'n 8 a 9 uur moet stellen. Bij inspanning op de ochtend, bij normaal opstaan 7 uur, ben ik om 16 uur zo moe als een hond en ga dan op bed rusten.

Die vermoeidheid is gewoon niet normaal. Ik was een avondmens, nu is er geen energie over voor een normale avond.

We wachten het weer af.

Ik wens jullie allen veel sterkte in de strijd. Wens jullie interne rust toe, wat er ook op het pad moge komen.
 
  De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.
#5284
Moi (Gebruiker)
Gold Boarder
Berichten: 260
graphgraph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Geslacht: Vrouw Locatie: Zandvoort Geboortedatum: 1961-12-18
Re:Houding huisarts laks? wat vinden jullie 4 Jaar, 5 Maanden geleden  
Hi Egeltje,

Ik kom er net pas achter, dat je me vorig jaar!!! Een persoonlijk bericht had gestuurd! Jammer, dat die tool niet aangeeft, dat er een PM gestuurd is...

Ik zal er alsnog op reageren.

Ik ben benieuwd hoe het nu met je gaat!

Groetjes,
Marianne (Moi)
 
 
Dec 2000(38jr)debulking st.IIIB,6xchemo Carbo+Taxol.Recidief jan\'12 st.IV. Uitz.in lymfeklier lies (verwijderd mei\'12)& oa.in klieren langs buikslagader etc. 2014 nwe uitzaaiingen marker stijgt naar 182.Operatie 1 mei 2014 alles verwijderd! 16 mei 2e operatie ivm darmbeknelling.
  De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.
Ga naar bovenkant Reageer
Powered by FireBoardbezorg de laatste berichten direct op de desktop